Rabbit Hill

Na de vakantie's op de Veluwe (de IJsvogel) en in de Achterhoek (Denekamp) die op film (nu dvd) staan komen de vakanties per auto vanaf 1956. De eerste was 'op' Rabbit Hill een camping midden op de Veluwe. Een paar lekker ouderwetse tenten en de zojuist aangeschafte Consul.

Met de van de Stadjes (met een rijtje dochters, een broertje en een vriendin) trokken we wel vaker op: op de film staan nog opnamen van Klein Scheveningen aan de Lek, waar we regelmatig gingen zwemmen.

Het kamperen was hier nog echt van de ouderwetse toer: gat graven als koelkast, sleuven graven rondom de tent voor waterafvoer. Eten klaarmaken op Primussen, aardappelen schillen, afwassen; alles op eigen houtje bij de tent. Kakken gaat met een schepje in het bos.

Wandelen door de bossen met de -nu gesloopte- hoogspanningmast(jes) als oriƫntatie, paddestoelen zoeken en eten, spelletjes doen (Pim Pam Pet) in de tent als het regent of 's-avonds.

Met de vriendin Els Julien nog lang kontakt gehad!

Han had nog foto's in zijn plakboeken van vroeger, nu met nieuwe scans!

In 2006 via SchoolBANK achter kwam hoe Els nu heet en via Google haar e-mailadres achterhaalde. Zo kon ook die kant van het verhaal aangevuld worden!

Toen kwamen er van haar kant ook nog foto's boven tafel waar SR dus wel op stond. Stienus v.d. Stad was ook zo'n fotograaf!
 

Dat benzinebrandertje heb ik nog steeds!! Mijn vader was toen 50 jaar "jong".

rabbithillnw1srabbithillnw2s
rabbithillnw3s
EddySR2EddySR1

In sept 2011 verscheen dit verhaal nog in de Oud-Utrechter, helaas overleed twee maanden later Els Bom-v.d. Stad aan een hartstilstand.

Rabbit Hill