1e klas '50-'51

Dit was dan de 1e klas bij frater Servatius (1928). De rijen staan wel een beetje rommelig, maar na veel tellen moet het totaal kloppen, nou alle namen nog ;-) Stel je voor zo'n klasje dat dreunend de tafels van 10 door de ramen over het schoolplein liet galmen.

achterste rij v.l.n.r.: ??, Gerard de Vries, ??, Yvo Smit, ??, frater Servatius, Rinus Sinke, Benny van Vliet, ??, Hans Wijsman, Cor v.d. Heuvel, Hans v.d. Wurf.
2e rij v.l.n.r.: Rombout Zwetselaar, René Senf?, Harry van Soest?, ??, Frans Snel, Jos Zeegers, ..Wammes?
3e rij v.l.n.r.: Luc Waterman, Guusje Wollenberg, ??, Tonny Schutte, Pietje van Luyn (Lampenwinkel Potterstraat), Herman Willemse, ??, Hans Simons, ??, Jan van den IJssel
Voorste rij: .. Zwart, ??, ??, Leo van Bladel, Frans van Hamersveld, Frans de Beer, ??, ik, ??, Johan Westra totaal 38 leerlingen: 4 rijen van 5 (x 2) banken dus.

Gregklas1s

In het archief van de fraters zag ik dat frater Servatius (van Diemen) pas 22 jaar oud was toen ik bij hem in de klas zat! Eind 2007 ontdekte ik in het archief van de Fraters (zie 6e?klas) dat hij de enige was die nog leefde, in maart 2008 ben ik bij hem op bezoek geweest. Tijdens dat bezoek toverde hij nog een foto van mij tevoorschijn!! Hoe is het mogelijk!
Vandaag 5 juni 2018 zag ik in het blad Onder Ons van de Fraters van Utrecht dat hij op 23 maart overleden is.

Frater Servatius †
1e klas '50-'51