Op school bij

Tja, daar ging ik dan naar de andere kant van het centrum op de fiets (de eerste jaren achterop) naar school aan het Hieronymusplantsoen. Later mocht ik zelf door de stad fietsen in de jaren dat het zwart zag van de fietsers onderweg bv. op het Leidseveer.

De St. Gregoriusschool, de eerste vier klassen op het Hieronymusplantsoen en de 5e en 6e op de Kromme Nieuwe Gracht. Aan de achterkant liep de school door naar de Nobeldwarsstraat daar was de MULO. Later zou blijken dat daar ook vriendjes op school gezeten hadden, maar toen was ik de fraters al ontsnapt en zat op het St. Bonifatiuslyceum. Een ouderlijke poging mij naar Amersfoort op school te doen strandde gelukkig.

Met de overname van het architectenbureau van mijn vader is helaas ook de hangmap met mijn schoolrapporten verdwenen. Een handgeschreven lijstje is er ooit van over gebleven.

Veel werkstukjes van school zijn er niet overgebleven, maar deze is wel leuk als je weet dat we in Salvatierra tegenover een kasteel wonen met verhalen over ondergrondse ruimten.

Rechts een schetsje van de elektrische trein.

Gregklas1sGregklas2sGregklas4
cijferlijstjeshieroGregKrNGrs
LS1sLS2s
 was dit de 6e klas?
 Op school bij Gregklas1sGregklas2sGregklas4 was dit de 6e klas?