Avalon JazzbandCruijs

"Jong geluk en oude jazz" stond er in de krant op 16 mei 1962. Dat was dus snel op en neer fietsen tijdens de timmerlesssen op de HTS. De bas stond klaar!!

V.l.n.r.: Charlie Stüger, Hans Sanne, Hans lutters, ik, Frans Cruijs (24) met Anneke Boon (19), Michel Lutters, Martin Oliemuller en Bep.

Charlie zou nog bij mij in de tent slapen op Texel (1), Bep en Martin zijn later ook getrouwd . . .

Na het concert in Maarssen van "Jan" in maart 2007 kijk ik nog eens goed in het telefoonboek en wat blijkt? Charlie woont met zijn vrouw in Laag Kanje, waar ik een maand eerder foto's heb lopen maken!!

Op die zondag er voor zaten Hans, Michel, George en ik weer samen aan tafel na ±45 jaar vergezeld van Joep en echtgenote. Ab Montijn speelde mee op gitaar, ook al 50 jaar lang dus. Charlie blijkt nog 3 maanden jonger te zijn dan ik! Hij heeft zijn vrouw op Texel ontmoet!!

tex61

Dat was dus de strandtent van Ome Cor (Wonder). Toen wij er speelden was het terras overkapt met een zeil, vandaar "strandtent". Rechtsboven stond de bunker waar we de laatste week in sliepen: gratis en lekker dichtbij.
Mijn moeder begreep ook al niet waarom die tent met van Gend&Loos eerder thuis was dan ik: "Ja, dat gaat zo snel tegenwoordig" zei ik maar.
Een bevriende journalist uit Utrecht had geen onderdak en mocht bij 'ons' in de fouragetent slapen. De volgende dag nam hij afscheid en liep voorbij met een pakje boter geplet op zijn rug ;-) "Jongens, bedankt hè!"

Het jaar daarna heeft Ome Cor Wonder het café De Toekomst, dat jaar gaat Rob van Bommel mee als zanger, gitarist en een Dynacord geluids-installatie. We spelen ook wel eens op een vakantie-centrum, waar we ook mee kunnen eten. Dat is weer eens wat anders dan patat etc. Verder is het overdag net als andere jaren vooral veel minigolf spelen en ijs eten. Een pilsje telt voor twee boterhammen, zo komen we toch aan voldoende voeding. Dat jaar had de Avalon al het busje waarmee we in 1963 naar Castelldefels zouden gaan.

Texel1700x473shkl
VWbuss

Als ik in juni 2011 weer eens bij Hans langs ga, hoor ik het verhaal dat ze het jaar daarvoor ook al op Texel geweest zijn: op de fiets!! Martin met zijn drumstel dus ook op de fiets, zoals ik dat George in Utrecht ook wel zag doen. De keer dat ik meeging hadden ze de DD Volkswagenbus al!! Martin heeft een paar jaar geleden nog een CD gemaakt! Hans heeft nog lang bij de band Just Friends gespeeld.

Maar zomer 2013 wordt het nog leuker, Martin blijkt al 40 jaar te vliegen, o.a. naar Texel en zo stappen we op een zondagmiddag in.


Texel is na ruim 50 jaar dus duidelijk veranderd!!

texelstrandDeToekomst
Cessna
Avalon JazzbandCruijs