Harlem Hotpipers

Als ik dan na 40 jaar Dolf weer 'tegenkom' is hij nog wel druk aan het werk, maar ik weet in ieder geval waar de leider van mijn eerste band nu zit. Het duurt nog even maar dan komt de eerste ontmoeting en frissen we ons geheugen weer op! Eerst de Wild Man Jazz Band.

wmjb700x447shkl
storyvil7170x477shkl

Op deze website staat alleen de samenvatting van een (half) leven muziek maken. Toen eenmaal de theekist verdrongen was door een echte (triplex) contrabas kon ik die ook zelf vervoeren. Op de fiets (later motor) als een maxi-rugzak of met de bus naar de repetitie in de Hasebroekstraat bij Henkie thuis, de drummer (later Jos Hurks). Verder vlnr: Herman Visser tb, ik cb, Tony Huydecoper (van Nigtevegt) cl, Dolf Alberts tp en Victor v. Gilze bj staat er achter. Via Kampong kom ik in aanraking met Rob v.d. Hulst die een band heeft die Old Merry Tail Jazzband heet, maar die heeft geen trompettist meer als Ferrand Op ten Noort er mee stopt(?) en ik neem Dolf eens mee. Daarna onstaat "The Harlem Hotpipers" uit de beide bands.

Hierboven: een andere band in dezelfde tijd: de Storyvil Seven. Ja, en als de leider journalist is bij de krant wordt er dus over ons geschreven!

Een kleine halve eeuw later -het was 1962- kan je uit de digitale archieven deze artikeltjes uit het Dagblad voor Amersfoort vissen!
De middelste advertentie was de aankondiging van het eenjarig Jubileum van Okefenokee, dat was in april. Kennelijk een reden om aan het concours mee te gaan doen in het najaar!
Door zo'n krantearchief worden die krabbels in oude agenda's ook weer leesbaar!
Hiernaast de uitslag van de voorronde oudestijl met de Harlem Hotpipers, er onder de voorronde met het Trio en de uitslag van het hele concours op zaterdag 3 december '62.
Dat we geen stapels van die kranten gekocht hebben toen???

nov121DvA224x455shklnov123DvA224x484shkl
HHP7apr1962224x192shkl
nov122DvA224x174shkl
nov05DvA461x512shklConcourstxt011262225x369shkl1
eprijss

La Grotta, hier speelde ik ooit met de Dixieland Dandyprats.

LaGrottas
Harlem Hotpipers