kamperen

Na dat kamperen met de familie werd het tijd ook eens zelf met vrienden te gaan kamperen. Het is dan 1959, 15 jaar en nog geen eigen tentje. Maar wel een dumpzaak op het Leidseveer, waar je dus tenten kon huren. Een sheltertje volstond voor drie mannetjes! Het jaar daarna zou ik een eigen tentje kopen voor het geld gecollecteerd op mijn verjaardag: Fl. 99,- bij V&D. Als dat tentje eens kon praten;-)

tentjegrbos2GroteBos

"Hallo, Is dit de Peter Klerks, vriend van Paul Peek waarmee wij gezamenlijk deze week precies 45 jaar geleden (de ansichtkaart was afgestempeld op 3 aug. 1959) in het Grote Bos te Doorn in een legertentje, gehuurd op het Leidseveer, gekampeerd hebben? Met vriendelijke groeten, Ed. Schulte". Dat was de tekst van een mailtje via SchoolBANK aan Peter Klerks.

"Hoi Ed, Ja, dat klopt maar dit is wel zo lang geleden dat ik mij het amper nog kan herinneren. ik kan me jou niet echt meer voor de geest halen, maar wat je vertelt klopt helemaal, Paul ben ik nog wel eens tegengekomen (hij werkte laatst bij nissan op de autoboulevard in Utrecht, goh hartstikke leuk om zoiets weer eens te horen van zo lang geleden.
Ik moet geloof ik nog een foto hebben van die vakantie (met een soort cowboyhoed op) ik weet ook nog wel dat ik een vriendinnetje had die van haar ouders nog niet met mij om mocht gaan omdat ze te jong was maar meer weet ik er eigenlijk niet meer van, groetjes Peter".

"Dag Peter, Ja, waarom ik dat zo weet: Ik had een ansichtkaart naar huis gestuurd en mijn moeder bewaarde dat allemaal. Toen ze overleden was heb ik alles meegenomen, ook weer bewaard en toevallig vorige week kwam ik die kaart tegen. Na een TV uitzending kwam ik op de gedachte weer eens bij Schoolbank kijken. Langer geleden was het nog niet veel, maar nu kwam ik dus o.a. jou tegen. Je naam had ik al eerder eens opgeschreven in verhalen die ik zelf over mijn jeugd had geschreven. Ik woonde toen in de Händelstraat no 14 en we stonden altijd op de hoek bij de fam. Kroes bij dat trafohuisje (te voetballen enzo of in de Operatuin), dat heet tegenwoordig een Hangplek". De Operatuin heet tegenwoordig zelfs Jochem Uytdehaageplantsoen!
We gingen ook altijd in het A'dam-Rijnkanaal zwemmen en sleepjes pikken, als we dat nu zouden doen kwamen we op de TV vanwege het gevaar er van. Meisjes van toen waren Olga Kroes en haar vriendin Winnie Robijns. Olga is later met een buurjongen van Martin van Kesteren getrouwd, waarmee ik zelf ook nog op (zeil)vakantie ben geweest. Klein wereldje soms. "Nu" ben ik met mijn jongste kleinzoon met de electrische trein uit 1932 aan het spelen, maar het is eigenlijk veel te warm!" (De broer van Paul -Jan (overleden in 2010!)- blijkt op Leidseweg 75 te wonen!!) In januari 2008 hebben we een mini-reünie in de Händelstraat, helaas lieten de meisjes verstek gaan;-)

tentjeVD

Nou en dit is dat tentje dan 46 jaar later in een proefopstelling in Tarsac. Alleen konden daar de haringen niet dieper dan 5 cm de grond in, allemaal stenen.

Ik geloof dat het wel twintig jaar niet uit elkaar was geweest. Wie zei dat ook al weer: "Ieder jaar uithangen"?

Iemand had er wel een nieuwe rits in gezet als dank voor het lenen?

Hij ligt nu in Salvatierra.

Mikkie liep al eens een rondje in de tent ;-)

tentmikkie
Maarn2345x233shkl
Maarn1345x225shkl

En hier dan nog twee dia's uit 1960 van het kamperen in Maarn! Op de achtergrond mijn groene tentje tijdens het proefkamperen. Tevens de eerste spijkerbroek die via het zitten in een koud bad met zout een beetje op maat gemaakt was!

kamperen