Kampong

De kleuren van Kampong waren wit, lichtblauw en donkerblauw, alleen kun je dat aan de das op de zwartwitfoto van 4hbs-b niet zien. Ik weet niet precies meer wanneer ik lid ben geworden, in de tijd dat het spelen met de band enige omvang kreeg, ben ik er mee gestopt.

item2a1e

Ergens komt ook Kampong uit de lucht vallen. in 1957-58? Ik denk via mevr. Voors (woonde om de hoek van de Händelstraat?) een kennis van tante Jo: Han op hockey en ik op voetbal. Gerard zou ook nog, maar toch niet. De onderlinge kontakten worden daardoor ook minder. 's-Zomers werd het later cricket: daar heb ik nog korte hoogtepunten mee beleefd.

Op een van de zomervoetbal tournooien kreeg HFC het predikaat Koninklijk (KHFC: 17 augustus 1959). Ik heb daar nog een mooi doelpunt gemaakt, direct uit een (linker) hoekschop in de linkerbovenhoek; een mooi draaiballetje (hè, Cruyff). (Na het seizoen 1960-61 stop ik er mee: Als aanvoerder van de B-junioren en vaste invaller bij de A). In een agenda staan nog de uitslagen van het seizoen 1960-1961, was niet eens zo slecht als ik dacht: 5 gewonnen, 4 gelijkspel en 4 verloren; valt niet tegen! Tegenstanders waren: DOS, EDO, Zwaluwen Vooruit, UVVO, EMS, Velox en KDS. Er zijn geen verslagen etc. meer van behouden gebleven, die ik o.a. als aanvoerder van de B-junioren maakte.

Ik kwam toch nog wel terug op de feesten van Kampong, maar nu om de muziek te verzorgen;-) 21 okt.1961; op 16 maart 1963, er ligt nog een 'kontrakt' van het Ed O'Keefe Combo, dat voor het enorme bedrag van Fl. 75,- de hele avond zou spelen!

Een mogelijke terugkeer vele jaren later in het clubhuis gaat mis: Op de toertocht met de Chrysler Le Baron club raakten we de groep kwijt, want ze eindigden bij het clubhuis van Kampong (26 okt 2002), zijn we maar naar George gereden in Maarn.

Namen die ik me herinner zijn: Jaap Icke (begeleider), Han Sjamsoedin, Tytgat (leider), Theo van Dam, Rudy Brest van Kempen, Anne Marten Groenman, Roel Clocquet (huisarts) . . . en dan kom ik in kontakt met Wout van Kouwen: hij heeft het jubileumboek "100 jaar Kampong" en daarin (p.114-115) tref ik de namen Jaap Icke en (Cory) Tytgat aan. Rudy Brest van Kempen is in 1963 keeper(!) van het 1e elftal. Zo kan ik mijn geheugen eens wat opfrissen en beschrijf dat ook.

item2a1
item2a1b
item2a1c
item2a1d
item2a1d1
Kampong