het Leger

Ja, dat was toch een tegenvaller, voor dat ik in dienst moest waren we al getrouwd, maar dat was geen reden voor vrijstelling, wel voor een royale kostwinnersvergoeding bleek achteraf. Dus eerst naar Vught (65-6), dan naar de Willem II kazerne in Den Bosch en tenslotte Den Haag.

W2kazdienst656700x466shkl

In Vught in de A-cie, kweekvijver voor officiers, maar als je laat weten daar geen prijs op te stellen is er een probleem, dan ga je naar het INDAS, ja en dan?

Lnamen

Klik maar eens op de rechterfoto om naar een ansicht kaarten kollektie te gaan.
Via uw return toets terugkomen

Dan zoeken ze een passende funktie, er was zelfs inspraak over de standplaats! In Den Haag zou het beter worden, vanaf mei '66 mocht ik dagelijks naar huis (met het Fiatje!). Overdag bij fourier Dirk Prins (†1993), hij zorgde goed voor mij. De Cie's commandant (Koos) van Kaam woonde trouwens in Schoonhoven. Op het Scheveningse strand was het ook wel aardig, dat wist ik nog van de HTS;-) En vergeet die 6 weken op het Ministerie niet! Per 18 mei 1967 ging ik met verlof en op 22 mei ging ik in Rotterdam op het architectenbureau aan de slag. De boerderij was al aardig opgeknapt tijdens de diensttijd.
Links staat nog een lijstje met kamergenoten van de Alexanderkazerne, hoe zou het met hen zijn gegaan?

In oktober 2007 werd er op de restanten van deze kazerne een BOEi Symposium over Herbestemming gehouden!!

jun2345x216shkljun1345x202shkl

dat ik al eerdere ervaringen met oorlog voeren had dat wisten zij niet ;-)
28 juni 1946

JvanKaam

J. van Kaam 40 jaar later

Overigens bleek al snel dat de Russen toch niet zouden komen en konden we het er van nemen!

Scheveningen
het Legerdienst656700x466shkl