de Albin 25

En zowerd de eerste Albin 25 niet aan ons afgeleverd, wegens ziekte konden we hem niet op de afgesproken dag afhalen en lieten de eer aan een ander (fam. Copijn). Dat deed niets aan de pret daarna af. Alleen in het eerste weekend lagen wij met een geklapte koppeling.

Frieslandalbin25225x153shklJelliannealbinschema1
naar België
naar Frankrijk

De kleurenfolder uit 1969..............een ouwetje vandaag.........het plan van een nieuwe boot

Zo vertrokken we op 6 juli 1969 uit Weesp nadat de heer en mevrouw Joosten eigenhandig de boot gepoetst hadden. Het was voor ons een nieuw bootleven en voor hun een nieuw bedrijfsleven. Jaren later kwamen we nog een voor een zeiljacht terug. Via het A'dam-Rijnkanaal de Lek op en af naar Schoonhoven, waar aan de kant van Willige Langerak zojuist een nieuwe haven was aangelegd. Voorjaar 1971 zouden we al naar Sleeuwijk vertrekken, Arie de Boom werd behoorlijk irritant! Heel anders dan toen ik hem zelf op de Hiswa sprak over een studieprojekt over jachthavens.

Het eerste weekendtochtje bleek echter de zelfborgende bout in het koppelingshuis zijn werk niet goed gedaan te hebben en was los gelopen en zo tussen de tandwielen. We voeren vlak onder de Viaanse brug op de Lek. Maar goed; geen paniek, ankertje uit en gewoon 'liften' en zo werden we door een kollega motorbootvaarder keurig afgeleverd in de jachthaven van Schoonhoven. Een week later was het al weer in orde.

Toevallig ontdekten we dat er over de Albin 25 sinds 2004 een club met een WEBSITE (25 juni 2004) en er is ook een leverancier in Schelluinen die een eigentijdse versie van deze boot maakt in Nederland, nog?. Op basis van de teruggevonden rompmal uit de jaren '90 (?) produceert men deze boot weer (€ 59.000,-) Tja, dan is een 2e hands Fisher 30" meer (zeil)boot en aanmerkelijk goedkoper ;-)

De Albin-25 club houdt op 22 september 2007 een eerste bijeenkomst in Giethoorn, wij gaan er met de auto naar toe. Onderweg hebben we nog een aangenaam gesprek met dhr. J.Joosten die vroeger vanuit Weesp de Albin schepen verkocht.
We hebben daar onze inmiddels gedigitaliseerde films laten zien uit de jaren '70.

Op de rivieren
Te Koop!
albindag1s
albindag2s
Albinfolders
de Albin 25Frieslandnaar Belgiënaar FrankrijkOp de rivierenTe Koop!