Drimmelen

Het eerste jaar daarna liggen we rustig in Moerdijk, maar ja, er bleek al spoedig waarom er zo royaal plaats voor ons was: de jachthaven ging de komende jaren een keer dicht. Dat bleek al in het voorjaar van 2004, we hadden al eens nagedacht over waarheen dan: Drimmelen?

box11
Bboschs
naar varen

Op de Nieuwjaarsreceptie van onze nieuwe water-sportvereniging in 2005 hoorden we dat we (al) een ligplaats hadden. Dus dat viel mee. Die winter werd er ook nog een cursus Meteorologie gegeven, nota bene door oud TUE kollega Michiel Ham die ook pas het jaar er voor lid was geworden met een Jaguar 25'.

In het voorjaar was de tocht van Moerdijk via Dordrecht naar Drim-melen, al waar we in een splinternieuwe jachthaven afmeerden. We gingen zelfs nog een keer naar de Biesbosch, maar om te zeilen moest toch eerst de mast weer omlaag om het

mast

gescheurde zeil te laten maken. Dat kwam pas in het najaar en net voor die tijd was eindelijk de motorfundatie in orde gemaakt: de rubbers moesten een keer vervangen worden. In de winter van 2005/6 gaat de gescheurde genua naar de zeilmaker. In het voorjaar kwam er weer een ander probleem: het koppelingshuis vertoonde een gat en bleek een watermantel te hebben en bij het tewaterlaten in het voorjaar stroomde het water naar binnen en zo kon hij de zomer van 2006 op de kant doorbrengen!! In mei 2007 gaat hij pas weer te water. In 2008 het kacheltje inbouwen en nieuwe teakhouten naamborden er op. Het is een fijne ligplaats, vooral voor vutters; het is de hele week rustig en gezellig! Maar de mast moet nog steeds een keer omlaag om de rolfok aan te slaan dan is hij eindelijk zeilklaar . . . dat gebeurt door allerlei (familie)omstandigheden pas in het voorjaar van 2011. Ach, we hebben de tijd ;-) De aannemer komt in het voorjaar kozijnen vervangen en zo schuift alles weer op en voor we het weten gaan we toch naar Spanje in plaats van eindelijk zeilen, maar hij is in ieder geval zeilklaar nu! En als we niet varen is het altijd gezellig in het clubhuis!
Van varen komt nog steeds weinig, laat staan zeilen. Zeker als de WSV Drimmelen in de financiƫle problemen raakt door teruggang van de ligplaastbezetting en ophoudt te bestaan in 2014. Ik verkas naar WV De Amer en daar is het zeker zo gezellig en een mooi clubhuis dat mooi over de Amer uitkijkt. We klussen samen een berging in elkaar en op de woensdagavonden zijn er leuke zeilwedstrijden. Als de ligplaatsbezetting ook daar terug loopt leveren ze huur van de ligplaatsen in. Alhoewel JHB daarmee akkoord gaat doen ze daar achteraf nogal moeilijk over! Hoe zal het verder gaan? In ieder geval hebben we besloten onze 30 voeter te vervangen door een 25 voeter: handzamer bij het afmeren en iets minder diepgang ... In november 2015 is de Fisher 30' inmiddels verkocht, hij gaat naar Huy (B)...
Bij WV de Amer blijkt ook de erfpacht beƫindigd te worden en per 1 mei 2018 wordt het clubgebouw ingeleverd. We zien maar af van een eigen boot voorlopig! We hebben genoeg aan de Eenden erfenis van Tom in Tarsac!

WVAmerAmerUitzicht
FiuAmer
Drimmelennaar varen