Hobiecat 18"

Na enige tijd in Salvatierra aan het stuwmeer van Sta. Teresa begint het toch behoorlijk te jeuken, zo veel water voor de deur en zulk mooi weer. Na enig zoeken vinden we -nota bene in Oosterhout- een prima exemplaar met trailer, afkomstig uit Spanje, ook dat nog!!

hob1szeilcursus01

Na aankomst op de Plaza

hob2s

Ligplaats bij de Silla

hob3s

Bij aankomst blijkt onze poort veel te smal, dus we wijken uit naar de corral van Cesario. In het voorjaar eerst maaien om hem terug te vinden en hem vaarklaar te maken. Reparatie's zijn ook wel eens nodig als er weer een trekker over het roer gereden is! Tijdens het lage water van 2005 hebben we een boei in de baai van de Silla gelegd, kijken of dat beter gaat. Hij ligt prima in 2006, zoekplaatje hieronder:

IMG0596sillavol

In de zomer van 2006 lag er dus een boei klaar. Handig om de boot aan af te meren! Alleen toen het ging waaien en de Hobie dwars op de golven lag sleepte hij 100kg steen zo maar mee: weer niks. Volgend jaar weer? 's-Winters blijkt het zo te

Hobieboei225x169shklhobieoptuigen225x169shklhobieboeiweg225x169shkl

spoken in de baai dat de vervangende boei inclusief kettting spoorloos raakt! Als er nou eens een goede ligplaats is en de winterberging niet geblokkeerd wordt door het hout van de verbouwing van de buren lijkt het varen hartstikke leuk, maar als blijkt dat een beetje varen dagen werk kost gaat de lol er wel af. Verkopen? Of mee naar NL voor de (klein)kinderen? Of komen die hier als ze wat ouder zijn? We kijken de kat maar even uit de boom ;-) De richtingaanwijzers achter de auto doen het ook al niet!.

Hobiecatin2020
Hobiecat 18"