Albin Scampi

Na een aantal jaren varen/zeilen met de Finnark, wilden we toch iets beter zeilen. Allerlei verbouwingsplannen getekend om een kiel aan te bouwen en een hogere mast etc. Een dergelijke operatie was in die tijd haast niet uitvoerbaar, geen ervaring bij werven en ANWB.

DenemarkenshipmanScampint345x232shkl

In 1979 werd de Finnark in diepvriestoestand aan Albin NL overgedragen en werd het schip op de werf afgebouwd.
Dat voorjaar vertrokken we in april via de staandemast route van Weesp naar Scharendijke. Onderweg pikten we de Melody op in Leimuiden en gezamenlijk ging de tocht verder naar Zeeland. Via Gouda, de Hollandse IJssel naar Willemstad. De volgende dag door naar onze box G38 in Scharendijke. Dat jaar hebben we nog redelijk veel gezeild, maar het volgende jaar ging de vakantie met de Melody naar Denemarken en de Scampi bleef thuis. Daar zou hij tot de verkoop in 1988 de meeste tijd blijven. Bas gebruikte hem meestal als zomerhuisje;-) Het onderwaterschip deden we in de zomer.

Dus dat werd veel veel Hiswa kijken en twijfelen over de maat, de prijs. Wat we wilden vonden we te duur: een motorsailer met betere zeilcapaciteiten. Zo kwamen we weer bij Albin terecht, waar we een zeilboot terug zagen, die ons al eerder opgevallen was: de Scampi 30'. Alleen werd die toen door Shipman gebouwd. Andere folders uit die tijd zouden in 2003 weer van pas komen, maar dat terzijde . . .

scampi1345x234shkl
scampi2345x235shkl
Scampi0002170x234shklScampi3sscampiint2s

.

Albin ScampiDenemarken