Boiten

Ja van het logeren op de Scampi in Scharendijke houd je natuurlijk een tic over die boven komt drijven als je in Zeeland gaat wonen. Maar ja, als je naar NZ gaat moet alles weer in de verkoop....

Centaur052seahopper
boit240304Stampersplaats

Eerst in 2002 een Centaur uit Friesland gehaald, met een in Utrecht gehuurde trailer achter de Espace. We kwamen uiteindelijk 's-avonds in Bruinisse aan waar we hem nog net voor donker in het water kregen en de trailer er weer uit ;-) Uit mijn ooghoek zag ik al aardige boten op de kant liggen, maar dat komt later nog. Bruinisse is een lekker dure ligplaats achter het steiger met de "oceaanstomers". Er is kennelijk in 15 jaar veel veranderd op het water, dat is ons dus even ontgaan. Later wordt hij lid van WSV Brouwershaven en komt op een plek waar wij in 1975 met de Finnark gelegen hebben. Hierdoor ga ik zelf ook weer naar boten kijken, uiteindelijk varen we zelf straks ook weer.
Dan komt er een Seahopper en een Marina van Reeuwijk/Gouda gevaren in het voorjaar van 2004. een 'barre' tocht met vooral veel benzine aan boord voor het motortje. We varen uiteindelijk toch vlot van Gouda naar onze eigen ligplaats in Moerdijk (Roode Vaart); de Fisher staat toch nog op de kant. Een of twee weken later varen we hem op dezelfde manier naar Brouwershaven en varen voor het eerst door de nieuwe Krammersluis, die was er in 'onze' tijd nog niet. De Marina blijkt een heerlijke boot om van de haven naar het eiland te varen; de kinderen vinden dat allang genoeg en op het eiland spelen is veel leuker. Ze liggen dan weltussen de varende villa's met diepvriezer aan boord: "ach wat zielig die mensen die in zo'n klein bootje moeten slapen".

Na een kort bootloos tijdperk in Nieuw Zeeland, begint het weer te jeuken en er wordt eenzelfde Marina opgeduikdeld in Monnikendam en in het voorjaar varen Bas en Katinka een tochtje 'staandemastroute' naar (Oud) Zeeland. Een vrolijke zomer met de nieuwe Golvendanser volgt.

Ilyas
golfd2170x245shklbrhvn345x245shklgolfd345x259shkl

En het bloed kruipt waar het niet gaan kan: de Mac gaat mee aan boord en er moet op het web gekeken worden, bovendien is een GPSje zo klein, dat moet ook op de Mac en zo ontstaat er een idee en een eigen bedrijf "Witte Zeiltjes" dat mooie spullen gaat maken!!

Boiten