hoe het was

Na het schetsen moest er dus aangepakt worden: in de opkamer ging de bedstee er dus uit en het keldertje werd dichtgegooid: een prachtige grote kamer ontstond zo. Aan de indeling veranderde verder niet veel. Wel moest er veel hooi en riet uit de stal verwijderd worden. In de keuken was een klein en heel laag aanrechtje.

Gelkvk1sGelkvk2sAtys
huisdieren

Na alle voorbereidingen i.v.m. de aankoop etc. zou op 12 aug de overdracht zijn. Met toestemming mocht ik al een week eerder beginnen aan de verbouwing. Op 7 aug vloog de bedstee er uit, twee dagen later werd de kast in de slaapkamer gebouwd. De week erna waren de kamers uitgeracheld en ging ik in Oudewater hout halen. Met oom Jan de gezonken schouw uit de sloot gelicht en aan het eind van de maand met JanC nog getimmerd. In september de beton in de voorkamer gestort, gewoon, auto naar beneden en door het raam naar binnen. In januari '66 legt Hans Dionisius de tegelvloer, dan nog het plafond en de wanden aftimmeren. In april is het klaar. Ook al zit ik dan de hele week in 'dienst'.

Gelkstal2sGelkstal1sGelkKeuk65s
Gelkkeuks
GelksnewsGelkUitzichts

En toen het bewoonbaar was, kwam er nog een echt wintertje overheen!

Toen we vertrokken in 1974 zag het er eigenlijk heel mooi uit,
KLIK MAAR HIER !

Gelkenes0007sGelkenes0009sGelkenes0010s

Met de scanner bezig als het regent in 2013 levert het negatieven archief nog vele aardige oude plaatjes
In 2017 heb ik eindelijk tijd om in archieven naar de bouwgeschiedenis te gaan zoeken. Uiteindelijk vond ik in Den Haag kaarten met de eerste aanduiding van de woning en in Dordrecht enkele tekeningen.

Gelkenes0011sGelkenes0012sGelkenes0002s

Het interieur van de varkensstal voor dat die verbouwd zou worden tot atelier ruimte. Het olievat voor de Calmix kachels stond dus hier in de hoek.
Rechts Jan C. en Tom nog net te zien!! En buiten Mikkie (de poes).
Zie uw download map voor de

BOUWGESCHIEDENIS
hoe het wasGelkvk2shuisdieren