verdieping

De trap op en rechtsaf kom je in de estudio, te zien aan de gevonden papier rommel is dit vroeger ook iets 'kantoorachtigs' geweest. Het geldt eigenlijk voor alle kamers: de huidige funkties stemmen nagenoeg overeen met de oorspronkelijke. Alleen werden ze toen allemaal tegelijk gebruikt en door veel meer mensen. Het meubilair is een mooi allegaartje: de bedbank gevonden langs de weg naar Candelario, de tafel van de RDMZ gekregen, de stoelen van tante Sien (als zoveel spulletjes) en de lampjes hebben op de TUE op mijn kamer gehangen, maar het uitzicht (rechts) is vele malen beter ondanks de nieuwe betonnen lantaarnpaal. Er moet nog wel eens gewit worden, maar dat gaat wel ten koste van de authentieke sfeer . . .

trapop
estudiouitzicht

De trap op en min of meer rechtdoor leidt naar het al genoemde boventerras met een klein raampje naar de Plaza. De zolder (sinds 2004) logeerappartement heeft dezelfde balustertjes langs de hoogteverschillen gekregen. Het bed is 'versterkt' antiek. Let op de antieke schoolkaart van Spanje in het midden, daarop kan je zien wat het uitzicht oplevert.

boventerraslogeer1Slogeerk2

Via de 'leeshoek' kom je op de slaapkamer met dubbele alkoof en de deur naar het balkon. Het meubilair is weer een allegaartje: v.l.n.r. een (restant van een) metalen Gispenkastje uit de jaren '60, een kloosterstoel, veilingkratjes (jaren '70 meubel), schoolmeubilair uit het dorp en tenslotte het bed van Toon meegesleept uit Oosterhout en een dekenkist. Niet te zien op deze foto's het schilderij "La Ventana" zodat er nog wat te zien is op de muur.

leeshoekslpkr1slpkr2
verdiepingestudio