hobbies

Jaja, apparaatjes hebben me altijd geïnteresseerd en er was altijd genoeg van te zien thuis: radio's, de electrische trein, een stoommachine, de meccanodoos en eigenlijk ook de Dinky Toys. Eerst alleen kijken, dan een beetje "helpen" en tenslotte het zelf prutsen leidt tot veel.

radio'swerkhokLWwerkhok
foto/film
electrische trein
meccano

Links dus het "hok" naast mijn slaapkamer. Vanaf de tijd dat de achterkamer verhuurd werd, was vanuit mijn kamer een deurtje gezaagd, dus het klussen was heel dichtbij. Rechts het "hok" zoals het nu thuis is. De werkbank is in de jaren '50 uit Nijverdal naar Utrecht gekomen en uiteindelijk mee gegaan naar Oosterhout. Hij draagt nog vele sporen, o.a. van het schilderen van de Puch 250SG. Let op de houten bankschroef!

Er ligt ook nog allerlei oud gereedschap van vorige generaties, vaak nog gewoon in gebruik. Maar met de houten duimstok moet je nu wel voorzichting doen. Een akkuladertje uit 1963 van de motor, mijn eerste analoge multimeter, ooit stuk gevallen helaas. Uiterst rechts de 'trafodoos' met allerlei voltages: homemade door SR. Zelfs met een variabel voltage, maar die werkt niet zo goed (meer?). Onder de werkbank ligt zijn aluminium Zyliss 'bankschroef' nog in doos en een Hema stanleymes uit ± 1960 hangt er. Mijn eigen gereedschap uit 1960 waar ik de HF 302 mee gebouwd heb, hangt er ook nog tussen. De oude soldeerbout zit zelfs in het reiskrat en doet het nog steeds prima! Op de plank die handige Hema doosjes uit de jaren '70, kom daar nog eens om;-) En -uiterst links- de plastik bakjes voor schroeven en spijkers die we als kind (1956?) gekregen hebben staan er nog. Als ze inmiddels niet zijn weggegooid staan er zelfs nog bussen verf die ik op zolder in de Händelstraat gebruikt heb;-)) Er hangt ook een oude ijzerzaag van oom Jan Bakker ondersteboven aan de wand, boven het akkuladertje (waar ik overigens de rekening nog van heb!?).

Alles onder met motto: Wie wat bewaart, heeft wat (te doen)!! Heerlijk. Dat betekent na 2009: radio's en bandrecorders, repareren. Rails: 200 schroefjes losmaken en vervangen en vergeet al die postzegels niet!!

Naast het muziek maken met de contrabas staan er nog allerlei muziek instrumenten in huis of bij andere familieleden. Het begon ooit met pianospelen thuis waarbij we les kregen van de buurman, die kon dus precies horen of we oefenden of niet, later kregen we les van Hickman waarvan ik onlangs pas ontdekte dat hij een beroemd musicus was in Utrecht. Hij reed ook op een bijzondere motor: een Moto Guzzi Galetto!

auto'tjes
apparaatjes
telefoons
postzegels
muziek-instrumenten
HickmanGaletto
hobbiesradio'sfoto/filmelectrische treinmeccanoauto'tjesapparaatjestelefoonspostzegelsmuziek-instrumenten