tienerjaren

Dan begint de leeftijd dat je uit de korte broek gegroeid bent en toelatingsexamen mag of moet gaan doen om toegelaten te worden tot in mijn geval het St. Bonifatiuslyceum, want bij een katholieke opvoeding hoort een katholieke school, ja toch? En naar de HBS.

Guilie 3huiswerkLw749
feestjes
klassefoto's
samen zeilen

Ik koos voor het kleine zijkamertje met de dakkapel in de goot tussen de twee huizen, daar kon je mooi op het dak een antenne maken en bij mooi weer op het dak zitten;-) Het bureautje was in feite mijn kindercommode die zo ook gebruikt kon worden, mooi al die vakjes, de doos Ecoline staat er nog herkenbaar in net als de tekening die ik op school bij leraar Jongenelen gemaakt had. Dat was in ± 1958. Vijftig jaar later heb ik de plaats van dat kamertje terug gezien, er was niets van over.
Het bureaulampje is een authentieke Gispen die we nu nog hebben. In Oosterhout dertig jaar boven het bad en nu op de nieuwe verdieping.
De trap was op de foto kennelijk net klaar gezien de verfsporen op het plafond. De oude spijlen weg en gaspijp er voor in de plaats.
Het was een bijzonder huis, in 1964 nam ik afscheid, in 1967 kwam ik er om de 'spullen' op te halen en in 2006 kwam ik de huidige bewoner tegen en een jaar later ben ik eens gaan kijken, ik heb de foto's in de pagina "Leidseweg 74" opgenomen (rechtsboven).
Was de HTS al de afsluiting van deze tienerjaren, het definitieve sluitstuk was twee jaar in dienst. Van 30 november 1961 t/m mei 1967.

kamperen
Kampong
de schoolband
de HTS
het Leger
tienerjarenGuilie 3feestjesklassefoto'ssamen zeilenkamperenKampongde schoolbandde HTShet Leger